El Sr. Roger Torrent va repassar alguns dels temes d'actualitat del món de l'automoció
El conseller Roger Torrent va repassar alguns dels temes d’actualitat del món de l’automoció | TV3

 

El titular d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va ser convidat el passat divendres com a entrevistat al programa televisiu Els Matins de TV3. En aquest espai, va abordar diversos temes de l’actualitat tant social, econòmica com política.

Un dels punts sobre els quals Roger Torrent va parlar ha estat la seva visita a la fàbrica de Seat. Segons el conseller, es tracta «d’una empresa emblemàtica que ocupa a més de 15.000 treballadors, en un sector que al país en té 143.000». Per això, assegura que la gestió de la seva evolució cap a l’electrificació «és una qüestió d’Estat». En la seva opinió, doncs, «el que volen Seat i la resta del teixit productiu és que coliderem un sector que és tractor de l’economia».

El conseller Roger Torrent explica la postura de la Generalitat en relació amb el MOVES III

El conseller Torrent també va ser preguntat sobre el MOVES III. Aprovat pel govern espanyol a l’abril, el MOVES III finança amb un màxim de 7.000 euros la compra d’un nou vehicle elèctric. Tanmateix, el Conseller d’Empresa i Treball ha explicat que el context polític de Catalunya no ha permès encara el seu desplegament al país. En aquest sentit, ha reconegut que «la situació d’interinitat del govern en funcions de la generalitat i l’aterratge del nou govern» han endarrerit la seva posada en marxa. Tot i això, assegura que el MOVES III «és una prioritat a l’agenda del Departament [d’Empresa i Coneixement]».

En aquest sentit, el conseller també va recordar la urgència que tant Catalunya com l’Estat espanyol «es posin al nivell d’Europa» en matèria d’electromobilitat. En aquest punt, destaca que l’Executiu català n’ha parlat «amb Seat i altres fabricants». A més, ha recordat que «no només la Generalitat, sinó especialment l’Estat haurem de fer un esforç molt important els pròxims anys, perquè estem en uns nivells de parc de cotxes elèctrics molt inferiors  la resta d’Europa».

El conseller valora la reindustrialització de Nissan Barcelona

La reindustrialització de Nissan Barcelona és un dels punts prioritaris a l’agenda de la Conselleria d’Empresa i Treball. De fet, el conseller Roger Torrent va destacar que «la primera reunió de la nova Conselleria va ser amb el Comitè d’Empresa de Nissan».

Durant l’entrevista, el conseller Torrent va valorar la reunió de la mesa de reindustrialització, destacant que «van passar el tall quatre dels disset projectes presentats». Així doncs, el conseller va indicar que «en els dies vinents anirem concretant aquests projectes; el juliol s’ha de prendre una decisió definitiva i després vindran les ofertes vinculants per treballar-les ja de cara al setembre, perquè el 31 de desembre s’ha de prendre una decisió».