Consorci de Formació Professional d'Automoció

Roger Torrent (al mig) durant la seva visita, la setmana passada, a les instal·lacions de Celsa
Roger Torrent (al mig) durant la seva visita, la setmana passada, a les instal·lacions de Celsa

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha mostrat el seu suport públic a l’empresa siderúrgica Celsa. La companyia catalana és davant d’una situació transcendental per a poder accedir al finançament públic del Fons d’Ajuda a la Solvència a Empreses Estratègiques. Abans, però, ha d’arribar a un acord amb diversos fons inversors, creditors del seu deute.

La setmana passada, el conseller va visitar les instal·lacions de Celsa en conjunt amb el seu president, Francesc Rubiralta. Ara, Torrent defensa el model industrial de l’empresa familiar catalana, i recorda que la seva activitat ha de prevaldre sobre un seguit d’interessos financers que no prioritzen el manteniment i creixement dels llocs de treball, i que impedirien l’accés als esmentats fons públics.

«Celsa és un puntal industrial de Catalunya, generador de milers de llocs de treball vinculats a la indústria amb un model de producció sostenible»

Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball

Sobre aquesta situació, Roger Torrent assegura que «el Govern no troba raonable que els fons d’inversió pretenguin beneficiar-se d’una ajuda pública a la vegada que exigeixen rendibilitats de fins al 80% anual». En aquest sentit, ha destacat que «Celsa és un puntal industrial de Catalunya, generador de milers de llocs de treball vinculats a la indústria amb un model de producció sostenible que compta amb el suport del Govern de la Generalitat».

El conseller, doncs, ha mostrat el seu desig que els creditors de Celsa se sumin als acords que ja s’han adquirit per part de la companyia i que evitin així el bloqueig de l’entrada de capital públic.

Una empresa familiar que aposta per l’economia circular

Celsa és un grup siderúrgic català amb cinquanta anys d’història i líder europeu en la fabricació d’acer. Va ser fundada l’any 1967 a Castellbisbal, Vallès Occidental. L’empresa aviat va establir-se com a un referent estatal de la indústria siderúrgica, estant a la dècada dels vuitanta ja completament consolidada. Celsa va mantenir el seu creixement i, a principis dels 2000, va iniciar el seu procés d’internacionalització, aterrant als mercats del Regne Unit i Polònia.

Avui dia, Celsa Group és un referent europeu del sector. A més, es tracta d’una companyia que aposta de manera decidida per l’economia circular i el desenvolupament sostenible. Tant és així, que el Grup és un dels principals recuperadors de ferralla de l’Estat espanyol, amb tretze punts repartits pel territori. D’altra banda, Celsa contribueix de manera activa al desenvolupament de la indústria de l’automòbil. Des de la seva divisió Global Bright Bars produeix exclusivament barres calibrades d’alt rendiment per al sector automobilístic.