Roger Torrent ha anunciat els Startup Capital 2021 durant el 4YFN, esdeveniment adreçat a les startups tecnològiques
Roger Torrent ha anunciat els Startup Capital 2021 durant el 4YFN, esdeveniment adreçat a les startups tecnològiques

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat l’activació de la línia d’ajuts Startup Capital. Es tracta d’un programa de finançament d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i que compta amb un pressupost d’1,9 milions d’euros. El seu objectiu és el d’impulsar les startups tecnològiques catalanes en la seva fase inicial. En total, cadascuna de les petites empreses podrà optar fins a 75.000 euros a fons perdut per finançar els seus projectes.

El programa Startup Capital va dirigit a empreses que tenen com a màxim divuit mesos de vida. La seva finalitat serà donar-les suport en la seva fase de creació, la més crítica pel seu creixement. Amb aquests ajuts, les startups tindran més facilitats per executar el seu pla empresarial. Això les permetrà, entre d’altres, cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de màrqueting i comunicació.

El 28 de juliol, data límit per sol·licitar els Startup Capital

El conseller Torrent ha comunicat l’obertura de la convocatòria dels Startup Capital 2021, que acabarà el 28 de juliol. Per poder optar-hi, els interessats o interessades podran fer-ho des del lloc web d’ACCIÓ.

En relació amb aquests ajuts, Roger Torrent ha assegurat que «després d’un any de pandèmia on la tecnologia s’ha convertit en un element imprescindible, reforçar la viabilitat de nous projectes tecnològics a través de les startups és essencial per créixer com a país». D’altra banda, el conseller ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb l’emprenedoria catalana. «Volem donar suport a totes aquelles persones que, en moments complicats com l’actual decideixen ser valentes i tirar endavant un projecte innovador que, de ben segur, ajudarà a enfortir el teixit empresarial català emergent», ha afirmat.

Un programa d’ajuts del qual ja s’han beneficiat 112 startups

Des de la seva creació, els ajuts Startup Capital han destinat uns 8,5 milions d’euros per impulsar el creixement de 112 startups especialitzades en diversos sectors, com ara la salut, la Indústria 4.o, les TIC o l’entreteniment. A més del suport econòmic, les empreses beneficiàries podran accedir a un servei de mentoria, oferit per un expert acreditat d’ACCIÓ. Durant un any i mig, doncs, rebran assessorament en diversos àmbits. Per exemple, el finançament o la internacionalització.

L’ajut Startup Capital és un dels més valorats entre els usuaris dels serveis d’ACCIÓ, amb una puntuació de 9,2. De fet, el 83,3% de les startups es mostren molt satisfetes amb el programa. El seu atribut millor valorat pels participants és la utilitat de l’ajut, amb un 9,6.