Consorci de Formació Professional d'Automoció

Els guanyadors i guanyadores de la medalla d'or a la 8a edició dels Catskills
Els guanyadors i guanyadores de la medalla d’or a la 8a edició dels Catskills | EDUCACIÓ

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va presidir el lliurament de les medalles de la 8a edició dels Campionats d’FP de Catalunya Catskills 2020-2021. En total, van ser premiats 143 estudiants de Formació Professional de tot Catalunya. La cerimònia va celebrar-se a l’Hotel Exe Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els Catskills són un campionat on els alumnes de Formació Professional competeixen en diferents categories, o skills. Enguany, han competit en 41 disciplines diferents, totes elles relacionades amb l’àmbit dels seus estudis. En la seva 8a edició, els Catskills han tingut com a objectiu promocionar l’FP a través de la participació de l’alumnat. A més, aquesta competició ofereix als participants noves experiències personals i enriquidores. Alhora, els permetrà establir xarxes de col·laboració amb els diferents centres i empreses que hi participen.

«Aquestes competicions ens serveixen per posar en pràctica el que és la vida, donar el millor d’un mateix, el treball en equip, el compromís amb la feina i fer realment la feina el millor que la sabeu fer»

Josep Gonzàlez Cambray, conseller d’Educació

Durant la jornada, Josep Gonzàlez Cambray va dirigir-se als participants, assegurant que són «un exemple i un estímul del que volem que sigui l’FP». En aquest sentit, va afegir que «la societat necessita professionals ben formats i competents». D’altra banda, va voler dirigir-se especialment a totes les participants que hi van competir, afirmant que «volem una FP amb noies».

Finalment, el conseller va agrair especialment la implicació dels professors i els centres educatius. Així, els va demanar que «no deixeu mai de ser implicats i inconformistes», ja que «sou els que feu l’escola al servei dels joves i de l’alumnat».

En total, 426 alumnes participen en la 8a edició dels Catskills

En la que ha estat la seva 8a edició, els Catskills 2021 han comptat amb una participació de 426 alumnes, procedents de 139 centres educatius de grau mitjà i superior. La competició va durar des de l’abril fins al juny, fet que va permetre als estudiants competir-hi en 41 especialitats diferents.

Els 41 estudiants que han guanyat la medalla d’or als Catskills representaran la delegació catalana als Spainskills. A més, en cas de guanyar el campionat estatal, podran participar en els Wordskills. En l’anterior edició dels Spainskills, celebrada el 2019, Catalunya va obtenir 6 medalles d’or, 1 d’argent i 3 de bronze. Això permetrà els guardonats competir en la propera edició dels Wordlskills, a Xangai (2022); i dels Euroskills, a Sant Petersburg (2023).

Una competició on els alumnes d’FP posen en pràctica els seus coneixements

Els Catskills són una competició bianual organitzada pel Departament d’Educació en col·laboració amb els centres educatius. En aquest torneig, els participants poden fer ús de les seves habilitats i competències professionals per superar diverses proves inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu d’aquesta cita és impulsar la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de l’FP. D’altra banda, es busca estimular l’aprenentatge professional entre iguals dins el marc de la formació professional.

Al llarg de les diferents proves, els participants han de posar en pràctica els seus coneixements obtinguts als cicles formatius. Cada prova ha estat elaborada per experts en cada àmbit de coneixement en què es participa. Podeu consultar tota la informació sobre els Catskills en la seva pàgina web. A més, en aquest vídeo podeu tornar a veure l’entrega de les medalles de la seva 8a edició.