El Circuit de Catalunya ha posposat totes les activitats fins a, com a mínim, el 5 d’abril. D’aquesta manera, l’organització del circuit segueix les indicacions de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, d’acord amb les decisions adoptades pels òrgans de govern del Pla d’actuació del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, activat en fase d’Emergència 1, i en base a la Resolució SLT/719/2020, del Departament de Salut, per la qual s’adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

El Circuit de Catalunya veurà afectada la seva activitat a causa del coronavirus
El Circuit de Catalunya veurà afectada la seva activitat a causa del coronavirus. Imatge: Circuit de Catalunya

 

Tanmateix, des del Circuit de Catalunya s’afirma que “aquestes mesures no afecten el període de celebració del FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2020 (8 al 10 de maig), després que la Formula 1 i la FIA hagin anunciat una nova calendarització dels Grans Premis del Mundial”. D’altra banda, pel Gran Premi de MotoGP no es preveuen afectacions i es manté la seva data de celebració, del 5 al 7 de juny.

El Circuit de Catalunya postposa les competicions manera indefinida

Malgrat que, en principi, ni la Formula 1 ni MotoGP patiran afectacions derivades del COVID-19, sí que serà el cas per altres competicions esportives. Segons el comunicat, “Ultimate Cup (21 i 22 de març), European Le Mans Series (4 i 5 d’abril) i WorldRX of Catalunya-Barcelona (17, 18 i 19 d’abril) queden posposades i es buscaran noves dates d’acord amb els respectius promotors, de les quals s’informarà puntualment”. Des del Circuit de Catalunya matisen que “les entrades ja adquirides per aquests esdeveniments serviran per les noves dates”. Per la seva part, el pas de la Volta de Catalunya pel Circuit, previst pel 28 de març, també ha quedat ajornat.

Més enllà de les competicions esportives, les activitats més quotidianes que tenen lloc a Montmeló també patiran afectacions. Segons s’informa des de l’organització, “els lloguers diaris de la instal·lació queden anul·lats fins, com a mínim, el 5 d’abril”. La resta d’activitats habituals, com les visites guiades o les voltes al circuit en bicicleta, també queden anul·lades fins al 5 d’abril.

Finalment, el comunicat assegura que “el Circuit de Barcelona seguirà monitorant l’evolució de la pandèmia i continuarà en permanent contacte amb els diferents òrgans i autoritats sanitàries per tal de seguir aplicant les mesures i recomanacions pertinents, vetllant per la salut i seguretat dels nostres visitants”.