Consorci de Formació Professional d'Automoció

El CIAC ha presentat els seus projectes tractors en una sessió de Zoom

 

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), ha presentat una sèrie de projectes tractors enfocats a impulsar l’automoció del país. Aquests projectes s’engloben en un pla tractor desenvolupat pel CIAC, juntament amb la Generalitat i Eurecat Centre Tecnològic. Aquest pla estratègic, recolzat en els Fons de Recuperació i Reconstrucció de la Unió Europea, contempla l’execució de més de 30 projectes tractors.

Segons el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, aquests projectes compleixen els requisits establerts pel govern espanyol per tal d’accedir als fons europeus. A més, aquestes iniciatives estan alineades amb el Pla Estratègic 2020-2024 del CIAC, presentat el setembre. En total, més de 50 empreses estaran involucrades en aquesta trentena de projectes tractors.

Els projectes tractors compliran els criteris per optar als Fons Europeus

La presentació d’aquests projectes arriba després que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme llancés una convocatòria per identificar àrees d’interès dins el Programa d’Impuls de projectes tractors de Competitivitat i Sostenibilitat Industrial. Segons el ministeri, aquests projectes comptaran amb un pressupost mínim de 40 milions d’euros. A més, hauran de tenir “un impacte significatiu en la competitivitat, contribuir a la doble transició verda i digital”, informa el CIAC.

El govern espanyol també ha establert una sèrie de criteris específics perquè els projectes es puguin beneficiar d’aquests Fons Europeus. Així, aquests projectes hauran d’estar construïts a partir d’aquests eixos:

  • Les infraestructures i els ecosistemes resilients.
  • El pacte per la ciència i la innovació.
  • La modernització i digitalització de la indústria, així com la recuperació del turisme i l’impuls de l’emprenedoria.
  • L’educació i el coneixement, la formació professional i també el desenvolupament de capacitats.
  • La nova economia, amb un focus especial en l’ocupació.
  • L’impuls de les indústries de la cultura i l’esport.
  • El desenvolupament de la transició energètica.