El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha dissenyat un pla d’acció per mantenir el seu normal funcionament durant la crisi del coronavirus. En aquest sentit, la primera mesura serà la instauració del teletreball per la seva plantilla. Per tant, totes les reunions, projectes i activitats passaran a fer-se de manera digital. Com a conseqüència, la presentació del Pla Estratègic 2020-2024, prevista pel dia d’avui, queda postposada de manera indefinida.

El coronavirus afectarà les moltes activitats presencials impulsades pel CIAC
El coronavirus afectarà les moltes activitats presencials impulsades pel CIAC. Imatge: CIAC

 

El CIAC ha anunciat aquesta decisió en un comunicat publicat al seu lloc web. Segons aquest comunicat, “el CIAC assumeix la seva responsabilitat social per evitar la propagació del COVID-19 i les reunions de treball, de projectes, internes i les que fem amb altres entitats amb les quals col·laborem passen a un format digital”. Així doncs, tota l’estructura del CIAC “continuarà amb el seu treball habitual però a distància”, tal com indica el comunicat.

La presentació del Pla Estratègic 2020-2024 del CIAC, ajornada pel coronavirus

Malgrat els esforços del CIAC per minimitzar els efectes del coronavirus, part de les seves activitats programades sí que es veuran afectades per la pandèmia. Tal com indica el comunicat, “les presentacions, workshops, etc. on pugui coincidir una xifra significativa de persones en el mateix espai queden ajornades”.

A conseqüència d’aquesta decisió, el CIAC ha ajornat la presentació del seu Pla Estratègic 2020-2024, prevista per al dia d’avui. “La sessió queda ajornada tant pels professionals de la informació com per als socis fins a trobar una nova data, i en funció de com avancin els esdeveniments i també de les decisions polítiques que es prenguin”, diu el comunicat.

El CIAC ha tancat el seu missatge demanant als responsables polítics que “es tinguin en compte les necessitats del sector de l’automoció per seguir funcionant de la manera més normal possible”. El clúster també destaca que “aquest sector representa una facturació de més de 23.000 milions d’euros l’any i una aportació de més del 10% del PIB de Catalunya”.