El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha enviat un informe a Janet Sanz per “evitar declaracions sense sentit”. Així, el CIAC se suma a les crítiques de l’automoció a les paraules de la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Josep Maria Vall, president del Clúster, afirma que les declaracions de Sanz “s’han fet sense tenir informació clara i detallada” sobre el sector. Segons Vall, “amb aquest informe, la regidora es podrà fer una idea de l’interessant futur que ens espera i que canviarà la mobilitat”.

A més, el president del clúster ha volgut remarcar el compromís, compartit amb l’Ajuntament de Barcelona, pel medi ambient i el benestar de la ciutadania.  Des del CIAC insisteixen que “l’automoció està en un canvi permanent” i que, per tant, “vendre mobilitat és clau pel seu futur”. El CIAC no és el primer agent del sector de l’automoció que ha criticat les paraules de Sanz. De fet, la setmana passada la patronal catalana d’automoció Fecavem demanava en una carta pública la dimissió de la Tinent d’Alcalde de Barcelona si aquesta no es retractava de les seves paraules.

El CIAC recorda a Janet Sanz la importància del sector de l’automoció

Enviant-li el seu informe, el CIAC ha volgut recordar a Janet Sanz la importància de “treballar conjuntament i evitar declaracions sense sentit”. Des del CIAC, per tant, s’oposen completament a les declaracions de la Tinent d’Alcalde de Barcelona mostrant-se partidària a reconvertir la indústria de l’automoció un cop superada la crisi del coronavirus. A més, la regidora de Barcelona En Comú també instava a no posar en venda els automòbils que encara no s’han venut “per evitar que el sector es torni a reactivar”.

Segons Josep Maria Vall, l’informe del CIAC mostra “molt clarament” la importància de l’automoció a Catalunya. Es tracta d’un sector que dóna feina a més de 143.000 persones i factura gairebé 24.000 milions d’euros l’any. Vall també ha invitat Sanz a la presentació del Pla Estratègic 2020-2024. La presentació d’aquest pla, dissenyat pel mateix clúster, ha quedat ajornada per la pandèmia de la Covid-19.