Zanini ha estat guardonada amb el Premi CIAC a la Millor Empresa d’Automoció de l’any. Es tracta del reconeixement més important entre tots els guardons atorgats pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC). L’entrega dels premis ha tingut lloc a la 4a Edició del Míting d’Auto, la cerimònia anual del CIAC, que enguany s’ha celebrat amb un gran èxit de participació i assistència.

Els Premis CIAC, la principal atracció del Míting d’Auto

Els Premis CIAC reconeixen a les companyies que amb la seva activitat impulsen la competitivitat de la indústria d’automoció de Catalunya. Enguany el jurat ha estat format per diverses institucions educatives: el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, ESADE, IESE. També en van formar part en Josep Maria Vall, president del CIAC i Josep Nadal, Clúster Manager del CIAC, en qualitat de secretari.

El Premi CIAC a la Millor Empresa d’Automoció de l’any el va guanyar Zanini Auto Grup. Aquesta empresa familiar de Parets del Vallès amb més de 50 anys dóna treball a 1.400 persones. Zanini és líder mundial en la fabricació i subministrament de Wheel Trim, tapaboques fets de components plàstics amb tecnologies més avançades. De fet, Zanini ven 90 milions d’unitats de Wheel Trim a l’any, i durant els darrers vuit anys ha doblat la seva facturació.

D’altra banda, Advanced Nanotechnologies va rebre el Premi CIAC a la Millor Estratègia d’Innovació de la mà del Port de Barcelona. El Premi CIAC al millor Pla d’Internacionalització, lliurat per Nissan, va ser per Farguell Group. Finalment, Lear Corporation va guanyar el Premi CIAC a la Millor Productivitat Industrial, entregat per Bosch.

Josep Maria Vall: “Els Premis CIAC reconeixen les empreses per innovar i adaptar-se”

El Míting d’Auto ha celebrat la seva 4a edició consolidant-se com la nit més destacada del sector de l’automoció a Catalunya. El seu format de gala com l’entrega dels Premis CIAC consoliden la seva rellevància al territori català.

El President del CIAC Josep Maria Vall va mostrar-se “orgullós de celebrar per quart any aquesta cita del sector de l’automoció a Catalunya”. Vall també va afegir que “amb el Míting d’Auto hem volgut reinventar-nos perquè la indústria es troba en re invenció. Volem posar èmfasi en el nostre sector. Per això, condecorem a les empreses associades amb els Premis CIAC, pel seu esforç en innovar i adaptar-se als nous contextos. Ara és el moment d’alinear la nostra estratègia per afrontar i acompanyar les noves tendències i models de negoci”.

D’altra banda, Genís Alonso, conseller director general de Nissan Motor Ibérica i vicepresident del CIAC, va destacar “la necessitat de mantenir la indústria de l’automoció competitiva i innovadora, capaç de fer front als diferents reptes que planteja la nova realitat tecnològica i mediambiental”.

El Míting d’Auto va estar conduït per Silvia Jato, periodista, actriu i presentadora de televisió. A més, va comptar amb la participació d’Inma Martinez, científica de l’Agència Espacial Europea i experta en Intel·ligència Artificial al món de l’automoció.

En aquesta edició, l’acte ha tingut com a novetat dues zones exclusives. Primerament, el CIAC Digital Safary by Accenture, un espai en el qual es mostra com les noves tecnologies s’apliquen al sector de l’automoció. En segon lloc l’Espai LEAF, on els visitants van poder comprovar el funcionament d’un Nissan LEAF, el vehicle 100% elèctric més venut del món.

El Míting d’Auto ha estat patrocinat per Accenture, Bosch, Nissan, el Port de Barcelona, ABB, AsorCAD, Avanade, Condals Foundry, SEAT i Tecnomatrix.