Consorci de Formació Professional d'Automoció

El Cupra Born té una potència de 231 CV i una autonomia 100% elèctrica de 540 quilòmetres
El Cupra Born té una potència de 231 CV i una autonomia 100% elèctrica de 540 quilòmetres | CUPRA

 

Cupra ha anunciat el llançament mundial del Cupra Born, el primer vehicle 100% elèctric de la marca. Es tracta d’un automòbil dissenyat i desenvolupat a la seu de Seat a Martorell, Barcelona. El setembre, el Cupra Born començarà a produir-se amb la plataforma MEB a la fàbrica del Grup Volkswagen a Zwickau, Alemanya. Pel que fa a les prestacions, el nou vehicle de Cupra podrà arribar fins als 231 CV, gràcies al seu motor de 170 kW. A més, estarà equipat amb un paquet de bateries de 77 kWh, que li atorgarà una autonomia elèctrica d’uns 540 quilòmetres.

La sostenibilitat ha sigut un dels criteris amb més importància en el disseny i producció del Cupra Born. Més enllà de ser un cotxe 100% elèctric, estarà fabricat amb materials sostenibles fets a partir de residus plàstics. Per això, Cupra ha col·laborat amb Seaqual, organització orientada a la reducció i eliminació dels residus plàstics als oceans. Així doncs, aquests tipus de materials s’utilitzaran per fabricar els seients de sèrie. D’aquesta manera, el Cupra Born serà el primer vehicle de la marca amb una petjada de carboni zero. A més, comptarà amb noves tecnologies i realitat augmentada per incrementar els nivells de seguretat i connectivitat.

«El Cupra Born contribuirà a reduir les emissions globals de CO2 i assolir els objectius europeus»

Wayne Griffits, president de Cupra i Seat

Segons Wayne Griffiths, president de Cupra i Seat, «el Cupra Born suposa un canvi a les regles del joc del mercat elèctric i l’impuls de la transformació de la companyia». Griffhts també ha valorat les prestacions del Born, destacant «un disseny estimulant, un alt rendiment instantani i una autonomia elèctrica de més de 500 quilòmetres». En aquest sentit, el nou vehicle elèctric combina tecnologies avançades de propulsió, bateria i gestió.

A més, es tracta del primer automòbil de la marca en assolir la neutralitat de carboni. L’energia necessària per a la seva producció procedeix de fonts renovables. A més, Cupra compensarà les emissions que puguin resultar d’aquest procés amb inversions econòmiques en projectes de sostenibilitat certificats. D’aquesta manera, el president de Cupra considera que «el Cupra Born contribuirà a reduir les emissions globals de CO2 i assolir els objectius europeus».

Finalment, Wayne Griffiths ha anunciat que «Cupra utilitzarà formes de venda no convencionals per arribar a noves persones». Així doncs, la filial esportiva de Seat oferirà contractes de subscripció per poder utilitzar el Cupra Born a canvi d’una tarifa mensual.