El nou Formentor e-HYBRID es fabricarà a la línia 2 de Martorell, on ja es produeix el Formentor de combustió | CUPRA

 

Cupra, filial esportiva de Seat, ha iniciat la producció del seu model Formentor e-HYBRID a Martorell. Es tracta del segon vehicle híbrid endollable de Cupra, i estarà disponible durant el mes de març. En total, es produiran una centena d’unitats diàries del Formentor e-HYBRID durant les setmanes vinents. L’automòbil híbrid estarà disponible en dues versions, de 245 i 204 CV.

Així, Cupra inicia la producció del Formentor e-HYBRID vuit mesos després de començar a fabricar el model de combustió. Va ser el juny de 2020 quan Cupra va iniciar la producció del primer Fromentor, també a Martorell. La versió híbrida amplia la gamma de Cupra pel que fa a l’electromobilitat. El Formentor e-HYBRID se suma a les versions híbrides del CUPRA León i el CUPRA León Sportstourer. A més, està previst que el Cupra e-Born, primer vehicle 100% elèctric de la marca, estigui disponible a finals d’any.

“El Cupra Formentor e-HYBRID serà clau per doblar el volum de vendes respecte del 2020”

Wayne Griffiths, President i CEO de Cupra

Wayne Griffiths, president i CEO de Cupra, afirma que “el Cupra Formentor e-HYBRID serà clau per doblar el volum de vendes respecte del 2020”. Així doncs, Griffiths espera que “el Formentor representi el 50% de les vendes de Cupra en 2021, i que la meitat siguin versions híbrides endollables”.

El president de Cupra també ha valorat l’evolució del mercat del vehicle híbrid elèctric a Europa. En aquest sentit, afirma que “les vendes [d’aquesta modalitat d’automòbils] han assolit un 11,9% de les vendes totals en 2020, en comparació amb el 5,7% en 2019”. Segons ha indicat Griffiths, “és un mercat que continuarà creixent i permetrà la transició cap a l’electrificació”.

El Formentor híbrid tindrà una autonomia de 55 km en el mode elèctric

El nou Formentor e-HYBRID combina un motor de gasolina 1.4 TSI de 150 CV (110 kW) amb un motor elèctric de 115 CV i una bateria d’ions de liti amb una capacitat de 113 kWh. En total, ofereix una potència conjunta de 245 CV i una autonomia de fins a 55 quilòmetres en el mode 100% elèctric.

Segons Cupra, el Formentor serà “una peça clau en l’expansió internacional de la marca”. Amb aquest nou llançament, la filial esportiva de Seat espera “consolidar-se en els principals mercats europeus”. Alhora, amb el Formentor e-HYBRID intentaran posicionar-se a països amb un mercat del vehicle elèctric més desenvolupat, com ara Noruega.