Consorci de Formació Professional d'Automoció

El CEO de Cupra, Wayne Griffiths, durant la presentació del Terramar, el Tavascan i l'UrbanRebel
El CEO de Cupra, Wayne Griffiths, durant la presentació del Terramar, el Tavascan i l’UrbanRebel | SEAT

La firma d’automoció Cupra ha mostrat la seva estratègia de cara a l’any 2025. En els tres anys vinents, la marca esportiva del Grup Volkswagen traurà al mercat tres nous models electrificats. Seran el Cupra Terramar, el Cupra Tavascan i el Cupra UrbanRebel. A més, renovaran la seva gamma amb actualitzacions dels seus vehicles actuals.

Segons Wayne Griffiths, CEO de la companyia, «el nostre objectiu a mitjà termini és entregar 500.000 cotxes cada any». A més, el directiu britànic ha mostrat la seva voluntat d’impulsar l’expansió internacional de Cupra, irrompent en nous mercats i nous segments.

Els tres nous vehicles electrificats que Cupra comercialitzarà d’aquí a 2025

Així, Cupra ha anunciat que comercialitzarà tres nous models electrificats d’aquí a l’any 2025:

Cupra Terramar

El Cupra Terramar serà un SUV esportiu de 4,5 metres de llargària. La seva producció tindrà lloc a la planta d’Audi a Györ, Hongria. El model tindrà una versió amb motors de combustió i una altra híbrida endollable, amb uns 100 km d’autonomia 100% elèctrica. El Tavascan pren el seu nom del mític circuit localitzat a Sitges (Garraf).

El director de Disseny de Cupra, Jorge Díez, afirma que el Terramar ofereix «una experiència única amb la tecnologia més avançada, gràcies a un concepte d’interior orientat al conductor».

Cupra Tavascan

Posteriorment, l’any 2024, sortirà al mercat el Cupra Tavascan. El vehicle es mantindrà fidel al prototip presentat l’any 2019 al Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt. Segons expressa la companyia, «el Cupra Tavascan no només representa l’electrificació contemporània, també ajudarà a expandir la marca cap a nous mercats».

Cupra UrbanRebel

El Cupra UrbanRebel arribarà als mercats l’any 2025. La seva producció està prevista a la fàbrica de Martorell, subjecta al Projecte Estratègic per a la Recuperació Transformació Econòmica (PERTE) del Vehicle Elèctric i Connectat (VEC). Es tractarà d’un vehicle elèctric urbà, assegut sobre la plataforma MEB de tracció davantera per a vehicles petits del Grup Volkswagen. Tindrà unes dimensions de 4,03 metres de longitud, i estarà fabricat a partir de polímers reciclats avançats i materials amb base biològica. A més, l’UrbanRebel, estarà fabricat mitjançant mètodes d’impressió 3D i teixits 3D amb disseny paramètric.

El seu disseny lleuger i el seu motor elèctric de 226 CV (166 kW) l’atorgaran un gran rendiment, prestacions i autonomia. Així doncs, l’UrbanRebel serà capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en només 6,9 segons. A més, tindrà una autonomia de fins a 440 quilòmetres.

Segons Werner Tietz, vicepresident d’Investigació i Desenvolupament de Cupra, «l’Urban Rebel serà el projecte més gran de la nostra companyia en els anys vinents, ja que és clau per a la nostra transformació en una marca completament elèctrica». Gràcies a aquest automòbil, Tietz espera que «liderar el desenvolupament de la família de vehicles que democratitzarà la mobilitat urbana sostenible».