Consorci de Formació Professional d'Automoció

Formació continua
El Consorci per a la Formació Continua a Catalunya (CFCC) ha presentat aquesta setmana els seus nous programes per a la formació dels treballadors i treballadores a la demarcació de Girona. Són dos programes adaptats a les necessitats del teixit productiu de les comarques gironines.

Un total de 16.600 persones es podran acollir a aquests programes sota la direcció del departament d’Empresa i Treball. En concret, són Conforcat i Projecta‘t, que volen contribuir a satisfer les demandes de formació, assessorament i orientació dels treballadors i treballadores.

Conforcat i Projecta’t, dos programes de formació continua

En primer lloc, Conforcat és un programa de formació contínua adreçat a les empreses, amb èmfasi en el sector industrial. En aquest sentit, està dissenyat per fer formació a mida de les empreses i dels seus treballadors buscant una millora de la productivitat.

D’aquesta forma, el Consorci obrirà una convocatòria de subvencions d’uns 21 milions d’euros per dur a terme aquest programa. L’objectiu és cobrir les necessitats directes de les empreses

En segon lloc, Projecta’t és un programa per assessorar i orientar professionalment als treballadors i treballadores ocupades. En total, el CCFC ha destinat 10 milions d’euros per aquest programa, amb 100 unitats d’orientació distribuïdes per tot el territori. En aquest cas, la voluntat és oferir una orientació experta i sectorialitzada.

210.000 treballadors en actiu es beneficien dels programes del CFCC

En definitiva, aquests dos nous programes es sumen a tota l’oferta de formació continua subvencionada pel CFCC. En total, els diferents programes permetran beneficiar-se a unes 210.000 persones en actiu. En aquest cas, els encarregats de presentar les novetats del Consorci van ser el secretari de Treball del departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa i la directora del Consorci per a la Formació Continua de Catalunya, Ariadna Rectoret.

En concret, van presentar les novetats en dues reunions sectorials amb representants de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona i de Pimec. El consorci va néixer l’any 2004 i vol ser un instrument essencial per garantir la formació al llarg de la vida i l’adaptació de les persones treballadores en actiu.