Roger Torrent (dreta) durant la visita a les instal·lacions de TAG Automotive
Roger Torrent (dreta) durant la visita a les instal·lacions de TAG Automotive | BETH MAGRE

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; i la directora general d’Indústria, Natàlia Mas i Guix, han visitat l’empresa de components d’automoció TAG Automotive. El motiu de la visita ha estat la recent adquisició de la companyia per Taurus Group. Així, els representants públics han mantingut una reunió amb els propietaris de Taurus Group, Joan Basagaña i Raül Ubric; i el CEO de TAG Automotive, Albert López.

L’operació ha suposat una inversió d’onze milions d’euros. D’aquest total, 2,5 milions han estat aportats com a préstec per l’Institut Català de Finances. Alhora, aquesta injecció econòmica ha comptat amb l’aval de la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball. Igualment, el Departament va estar en contacte amb l’empresa japonesa NIFCO pel seu interès en l’adquisició de TAG Auotmotive. Tanmateix, finalment va concretar-se l’adquisició per part de la companyia catalana Taurus Group. Gràcies a aquesta operació, es garantirà el futur de 167 llocs de treball, els quals s’espera que arribin a 200 en els anys vinents.

«La compra de TAG Automotive per part de Taurus permet salvar l’activitat de la planta i dels llocs de treball i avançar en la reindustrialització 4.0»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i  Treball

A continuació de la reunió, Roger Torrent ha assegurat que «la compra de TAG Automotive per part de Taurus permet salvar l’activitat de la planta i dels llocs de treball i avançar en la reindustrialització 4.0, que és una prioritat del nostre Govern». Per això, el titular d’Empresa i Treball ha destacat que aquesta operació «exemplifica allò que estem promovent des del Govern». És a dir, «reconvertir els projectes industrials en situació de risc, en projectes d’Indústria 4.0., projectes viables i amb futur», ha matisat.

Posteriorment, el conseller ha afegit que aquesta adquisició «està cridada a aportar solucions productives als nous projectes de la indústria de l’automoció, peça clau del sector industrial català, i a la que des del primer moment estem acompanyant en el seu procés de transició vers la producció de vehicles elèctrics». De la mateixa manera, Torrent ha felicitat Taurus Group per la iniciativa, afirmant que «és un grup català arrelat al país, amb vocació internacional, que aposta per la innovació, i que amb aquesta operació ofereix llocs de treball, s’incorpora a la cadena de valor de l’automoció, i ofereix futur al sistema productiu català».

D’altra banda, el CEO de TAG Automotive, Albert López, ha indicat que l’adquisició de la seva empresa per Taurus «ens permetrà créixer i desenvolupar el nostre projecte amb més rapidesa». L’objectiu de la companyia de Terrassa és «continuar sent un referent a nivell mundial en la fabricació de components d’automoció i impulsar el vehicle elèctric a Espanya». A més, considera que l’operació permetrà a Taurus Group «fabricar productes a escala local que ara mateix s’estan produint a països asiàtics». D’aquesta manera, explica, «TAG Automotive aportarà el seu know how a la Indústria 4.0 i, més concretament, a l’automatització i robotització de les línies de muntatge».