Roger Torrent ha destacat la importància del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell
Roger Torrent ha destacat la importància del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha valorat l’anunci de licitació del contracte per la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). Segons Torrent, «aquest Centre ha de ser punta de llança de la transformació del sector». A més, el Conseller ha destacat que cal transformar la formació per satisfer les noves necessitats de l’automoció. D’aquesta manera, afirma, Catalunya comptarà amb «una indústria competitiva en qualitat de treball».

Les declaracions de Roger Torrent arriben en l’acte de cloenda de la jornada ‘Els reptes de l’electrificació de la mobilitat’, emmarcat a l’Automobile Barcelona, Saló Internacional de l’Automòbil. Aquest Saló, un dels principals esdeveniments de l’automoció, tindrà lloc fins al diumenge 10 d’octubre al recinte Fira de Barcelona.

«Farem tot el possible per ajudar a les empreses i treballadors en la transformació cap a la mobilitat elèctrica»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, el conseller Torrent ha recordat el compromís del Govern amb l’automoció. En les seves paraules, «des del primer dia aquest Govern acompanya al sector en la seva transició cap a la mobilitat elèctrica». Per això, el titular d’Empresa i Treball assegura que «farem tot el possible per ajudar a les empreses i treballadors en aquesta transformació».

D’altra banda, Roger Torrent ha afirmat que les actuacions del Govern tindran «una perspectiva àmplia i completa». Així, indica que el seu executiu «tindrà en compte els fabricants de vehicles, de bateries i d’equips de recàrrega; els proveïdors de materials, components i tecnologia; o l’ampliació de la xarxa de càrrega elèctrica».

Finalment, el Conseller ha avisat que la transformació de la indústria automobilística ha d’anar acompanya de la requalificació dels treballadors i treballadores. En aquest sentit, reconeix que es tracta «d’un repte pendent i molt necessari».