Consorci de Formació Professional d'Automoció

Congres catala del treball

En mig de la transformació digital i els nous reptes tecnològics com la intel·ligència artificial, el big data, l’internet de les coses (IoT) o la robotització, repensar el concepte de treball és imperatiu . Això és el que es debatrà en el I Congrés Català del Treball, una trobada on repensar el futur i adaptar-se millor a les necessitats del mercat laboral.

Del 24 al 26 d’abril, el Congrés Català del Treball reunirà referents acadèmics, socials, polítics i econòmics per parlar i reflexionar sobre el futur pròxim. Sota el lema “El treball en una nova economia per a la vida”, el congrés vol crear un espai de reflexió entorn del mercat laboral i les noves tendències que marcaran els pròxims anys.

El Congrès Català del Treball ha comptat amb un comité d’experts

Impulsat pel departament d’Empresa i Treball, el congrès compte amb l’assessorament d’un comitè científic. Entre els integrants hi ha gent com Albert Carreras, Judit Vall, Anna Ginès, Ignasi Beltran, Sandra Nieto, Dolors Bassa o Andreu Mas-Colell. D’aquesta forma, l’esdeveniment vol ser una primera pedra d’un debat per entendre millor el futur que ens espera i les seves veritables necessitats.

En aquest sentit, el congrés serà el punt de trobada de referents acadèmics, socials, polítics i econòmics, tant nacionals com internacionals. L’objectiu és fomentar l’intercanvi d’experiències i generar noves sinergies. Per això, el congrés comptarà amb la presència d’una quarantena de ponents, entre els quals destaquen Laura Carnicer, vicepresidenta executiva de Persones i Organització de Seat: Laura Hospiro, economista de recerca al Banc d’Espanya; Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial; Samuel Bentolila, doctor en Economia pel Massachussetts Institute of Technology (MIT) o Adrià Todolí, professor de Dret del Treball i la Seguretat Social.

Vuit eixos temàtics marcaran el debat

El congrés estarà dividit en vuit blocs. El primer serà: “passat, present i futur del treball”. Després estaran la implicació dels estants en el treball i condicions de treball per a una societat justa i diversa. A més, es parlarà de l’organització del temps de treball i el debat sobre la jornada laboral. Altres blocs estaran dedicats als treballs en una economia social i solidària; al diàleg social i representació col·lectiva al segle XXI; i a la transició justa i objectius de desenvolupament sostenible. Finalment, també es parlarà de la formació com a factor clau del futur dels treballs.

El I Congrés Català del Treball s’emmarca en l’Estratègia Catalana per al Treball 2030. Qui vulgui, ja pot inscriure’s a la web www.congrescatalatreball.org. Totes les inscripcions són gratuïtes.