Consorci de Formació Professional d'Automoció

CIAC Automative Talent Show

El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) va començar fa tres anys una iniciativa digital per acostar als estudiants a les empreses del sector. Sota el títol Plataforma de Talent, aquest nou espai volia fer de pont entre el jove talent i les empreses d’automoció. I l’experiència va ser tan positiva que aviat van començar a pensar en una versió presencial d’aquesta plataforma. El resultat va ser l’Automotive Talent Show.

El Circuit Barcelona-Catalunya acull aquest 18 de novembre la segona edició de l’Automotive Talent Show. A partir de les 11.00 hores, l’espai s’obrirà per tots aquells joves estudiants que vulguin tindre la seva primera experiència amb les empreses del sector de l’automoció. En la seva primera edició va comptar amb empreses com Seat, FicosaGestampQEV TechnologiesCircontrol Between o Zanini, que repeteixen aquest any.

El CIAC busca crear nous ponts entre el nou talent i les empreses d’automoció

Aquest Automotive Talent Show acollirà més de 350 estudiants que podran establir converses de primera mà amb les empreses del sector. D’aquesta manera, podrà conèixer els nous perfils professionals que busquen dins de la nova mobilitat verda i els reptes de la indústria 4.0.

L’esdeveniment estarà dividit en quatre espais diferents. El primer, la sala CIAC, serà on es farà l’acollida institucional i les principals taules rodones. A més, acolliran els debats: “Com puc introduir-me en el sector de l’automoció” i “Com es viu el món del Motorsport des de dins” amb responsables de les empreses Doga, Adecco, Zanini, Ficosa i Bertrandt.

Després, la Sala Automotive acollirà els estands d’empreses com BetrandtFicosa, Doga, BTechFEV IberiaElausaDraxtonExcenso Solutions, CT IngenierosKostalIdneoIman Corp, etc.

Les pilots Nerea Marti i Alba Villegas

Entre els convidats estan confirmats, entre d’altres, a les pilots Nerea Martí, de la W Series; i Alba Villegas, de Trial. A més, visitarà les instal·lacions de l’Automative Talent Show, Sergi Sangrà, el mecànic de l’equip LCR Honda MotoGP que lidera Àlex Márquez.

Per la seva part, la sala Adecco organitzarà tallers per als estudiants on podran aprendre a realitzar un curriculum vitae en vídeo. També s’ensenyarà a dur a terme una bona entrevista de treball, a potenciar la productivitat individual o a tenir un excel·lent perfil a Linkedin.

Un showroom amb diferents racing teams de motorsport

En tercer lloc, trobarem l’espai Paddock on es faran diferents showrooms de Motorsport. Entre d’altres, estan confirmats BCN eMotorsport, UPC Vilanova- E3 TeamUltron  Racing  TeamEEBE  ePowered Racing, UPC ecoRacingEUSS Motorsport e-Tech Racing o l’Elisava Recing Team.

Finalment, l’Automotive Talent Show acollirà foodtrucks amb tota mena de menjars. A més, se celebrarà la festa Flash, organitzada pel Grup Flash amb diferents grups de música. I es lliuraran els CIAC Talent Awards, que tindran cinc categories, Disruptiva, Background Check, Eco-Friendly, Nova Oportunitat de Negoci i Innovació Tecnològica.