El 8 de març s’ha commemorat el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Es tracta d’una celebració d’àmbit mundial que reivindica del dret a la igualtat i l’equitat entre dones i homes. Fita que, malauradament, encara resta per assolir. En aquest sentit, l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats en 2015, proposa un full de ruta per a aconseguir el progrés sostenible que no deixi a ningú enrere. Arribar a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones forma part integral de cadascun dels 17 ODS. A més, l’ODS 5 marca com a objectiu pel 2030 «obtenir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i les nenes».

Les actuacions del Departament d’Empresa pel Dia Internacional de la Dona Treballadora

Enguany, des del Departament d’Empresa i Treball s’han elaborat un seguit d’actuacions per donar visibilitat a la reivindicació d’igualtat.

El SOC ha compartit al seu web una infografia de les seves actuacions i programes orientades cap a les dones. A més, al seu compte de Twitter han publicat diversos testimonis de dones que han participat dels seus programes @ocupaciocat.

Per la seva part, el Consorci per a la Formació Contínua ha editat un calendari durant el mes de març amb 31 dones extraordinàries de diferents sectors. A cadascuna se les ha fet un homenatge generalitzat, d’acord amb el seu bagatge de lluita i superació.

L’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral ha preparat un espai on parlar de la perspectiva de gènere dins dels objectius de l’Estratègia Catalana de Seguretat i Salut Laboral.

L’Observatori del Treball i Model Productiu ha publicat els informes més recents sobre la situació de les dones en el mercat de treball:

Finalment, el Consell de Relacions Laborals ha redactat una notícia sobre les seves tasques per assolir la igualtat laboral. Des de la seva creació l’any 2008, té en el seu pla de treball una finalitat permanent centrat a reforçar les polítiques d’igualtat de gènere en l’àmbit laboral.