preu segona ma
Si parlem del mercat de segona mà, pensem directament en oportunitats. Tanmateix, el preu mitjà d’aquest tipus de vehicles a Catalunya va ser de 20.363 euros l’any 2022, un 4% més cars que la mitjana de l’estat espanyol. Si el preu del vehicle nou a concessionari és igual a tota la península, ¿per què el del cotxe de segona mà és més car a Catalunya?

Segons el baròmetre del portal coches.net, comprar un cotxe de segona mà a Catalunya en qualsevol mes de l’any ha significat una inversió de més de 20.000 euros. I el més sorprenent és que és l’única comunitat de tot l’estat espanyol que s’ha trobat en aquesta situació.

El preu del cotxe de segona mà puja un 2%

En concret, aquests 20.363 euros de cost mitjà suposa un increment d’un 0,7% respecte a l’any passat. Això vol dir que els preus s’han mantingut estables. Per la seva banda, a la resta d’Espanya aquest preu baixava fins als 19.547 euros, un 4% més barats que a Catalunya. Tanmateix, s’han encarit un 2% respecte al 2021.

L’increment s’explica per l’elevada demanda d’aquests vehicles en una conjuntura difícil pels vehicles nous, afectats per la crisi dels superconductors i la manca de peces. Segons el portal coches.net, el preu del vehicle d’ocasió va créixer fins a un 10% als dos primers trimestres de l’any, però s’ha estabilitzat al final després de l’horrible mes de desembre.

Els dièsel, els cotxes més venuts

Els dièsel, amb un 57%, continuen sent els vehicles d’ocasió més buscats pels usuaris. Tot i això, és una tendència que ha iniciat una caiguda l’últim trimestre de l’any. Pel que fa als cotxes de benzina, la seva incidència en el mercat és d’un 38%. La resta, que no arriba al 5% ha sigut pels vehicles elèctrics o híbrids endollables.

No obstant això, els vehicles de segona mà no han pogut esquivar la crisi del sector de l’automoció. En total, es van vendre 2.000.551 vehicles d’ocasió a Espanya, un 6,6% menys que l’any 2021, on la xifra va superar els 2,1 milions d’unitats.