Consorci de Formació Professional d'Automoció

Campus de Mobilitat Sostenible

El Campus de la Mobilitat Sostenible UPC-Martorell és un node de formació, d’innovació i creació al voltant de la mobilitat més avançada. Entre d’altres, inclou temàtiques com la indústria 4.0, la robòtica, la intel·ligència artificial, la sensorització, la gestió de les dades, la fabricació additiva, la digitalització i el transport sostenible. Per aquest motiu, se centra en la formació professional, la formació continuada i l’ocupabilitat.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPF) i el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) van presentar les instal·lacions del nou campus dins del Fòrum Indústria de la Mobilitat Sostenible, iniciativa emmarcada en el Pacte Industrial.

Pioner dins dels estudis integrals sobre mobilitat sostenible al sud d’Europa

El campus és pioner dins dels estudis integrals sobre mobilitat sostenible al sud d’Europa. “Estem creant un ecosistema formatiu pioner al nostre país. Està especialment dissenyat per a una activitat clau de la indústria: l’automoció, però també per a tot l’entorn de la mobilitat sostenible”, va assegurar Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El centre conjuga la formació continuada, ocupacional i formació professional. En aquest sentit, el campus que ha de ser cabdal en la reindustrialització del país i en el present de les empreses. “Hem de saber formar treballadors qualificats que donin resposta a les necessitats de les empreses”, va assenyalar M. Rosa Fiol, presidenta de la Comissió de Formació del Pacte Industrial i representant de Foment del Treball.

La formació professional com a eina de transformació educativa

Aquest campus posa fi a anys d’espera dins del sector de l’automoció. Juan José Torres, director general del Servei Públic d’Ocupació, va destacar que aquest és un centre que només ha sigut possible a través de l’acord i el consens entre els agents professionals de l’automoció a Catalunya. “La formació professional és importantíssima per avançar en la transformació educativa i per millorar la cohesió social“, va concloure.

L’objectiu del campus és “esdevenir un element clau de suport a la transformació del sector”, com va afirmar Xavier Ayneto, delegat del rector del nou Campus de la Mobilitat Sostenible UPC-Martorell. En aquest sentit, aspira a ser un espai de confluència on administracions públiques, empreses i agents socials puguin establir sinergies amb un important impacte socioeconòmic.

El Fòrum Indústria de la Mobilitat Sostenible

Aquesta presentació formava part del programa del Fòrum Indústria de la Mobilitat Sostenible. Aquest és un esdeveniment on agents socials, econòmics, institucionals i l’entorn científic “facin valdre la indústria de la mobilitat sostenible al territori metropolità”, com va afirmar Eva Menor, vicepresidenta del Pacte Industrial i presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, a més de l’alcaldessa de Badia del Vallès.

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació constituïda l’any 1997. La seva missió és configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats. Així, la seva voluntat és impulsar la competitivitat de la indústria, fomenta la creació d’ocupació o millorar la cohesió social i la sostenibilitat.