Consorci de Formació Professional d'Automoció

Campus mobilitat sostenible

Després d’anys d’estudi i preparació, el Campus FTPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible ja és una realitat absoluta. Aquest espai de formació, innovació i creació situat a Martorell vol convertir-se en l’eix vertebrador de la formació professional d’automoció més avançada. El seu objectiu és millorar les competències professionals al voltant de la mobilitat sostenible dels seus estudiants.

Connectat amb la Universitat Politècnica de Catalunya, aquest Campus va obrir la seva oferta formativa el mes de gener amb cursos de formació professional per a l’ocupació i la resposta està sent molt positiva. Paral·lelament, pel curs 2024-2025 ja prepara programes de formació continuada, com ara màsters i postgraus per a professionals i empreses del sector de l’automoció i la mobilitat. Tanmateix, la seva voluntat és fer créixer el seu espai de formació.

Un Campus de la mobilitat sostenible amb set eixos temàtics

De moment, els eixos formatius del Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible són set: fabricació i materials, gestió industrial, mecànica de l’automòbil, sostenibilitat i descarbonització, vehicle elèctric, vehicle autònom i connectat, i innovació en mobilitat. Tota la informació està a la web del campus (cms.upc.edu), on també es poden trobar els nous cursos que es posen en marxa a partir de l’abril, així com les sessions informatives i els serveis per a l’estudiant i les empreses.

La Generalitat de Catalunya va adjudicar l’any 2022 l’explotació del Campus a la UPC. D’aquesta forma, els pròxims quinze anys, prorrogable durant deu anys més, seran responsables de la seva gestió. I ho faran amb la col·laboració i complicitat del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Consorci per a la Formació Continua de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell.

Aliances estratègiques amb empreses del sector

Al mateix temps, el Campus ha teixit importants aliances amb empreses del sector de la mobilitat. Són aliances estratègiques com l’acord signat amb MSX International TechServices. L’empresa, que opera a 80 països, aportarà a aquest espai formatiu la seva experiència en transformació digital retail i experiència del client.

El Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible consta d’un edifici de més de 10.000 metres quadrats, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Martorell. Disposa de 34 aules, entre les quals hi ha sales polivalents informatitzades, aules per a disseny i projectes i aules de tallers i equipaments especialitzats. A més, d’un altre gran taller de més de 2.000 m² que compte amb cinc zones de formació diferenciades: una àrea de mecanització convencional i CNC, cabines de soldadura, àrea de manteniment de carrosseries, pintura de vehicles, àrea del vehicle elèctric. Finalment, també té un auditori amb capacitat per a 150 persones.