intercanviador de bateries

L’aposta per la mobilitat verda és imparable. Tant és així que al carrer Urgell, cantonada amb París, ja existeix una estació de servei amb el primer punt d’intercanvi de bateries elèctriques per a cotxes i motos. Es tracta d’una prova pilot d’una aliança entre Cepsa i AccionaSilence per crear una xarxa d’intercanviadors de bateries en estacions de servei.

En els pròxims mesos, Cepsa vol obrir 10 intercanviadors més, cinc a Barcelona i cinc a Madrid.  L’objectiu és que l’usuari pogui intercanviar la seva bateria sense càrrega per una carregada i anar-se’n, tot en menys de deu minuts. “L’objectiu és promoure espais urbans com a punt de recàrrega ràpida de bateries. Estem parlant d’un sistema més econòmic i més net que la benzina”, afirma Carlos Sotelo, CEO de Silence i Mobility Acciona.

Un model efectiu de recàrrega de cotxes i motos elèctrics

L’intercanviador de bateries és un dels models més efectius de recàrrega de motors elèctrics, sobretot en un futur pròxim amb un augment substancial de la demanda d’hidrogen verd en el transport de vehicles per carretera. “És clau per accelerar la descarbonització i, a la vegada, reforçar el lideratge en el sector de la mobilitat elèctrica 100% renovable”; assegura Sotelo.

La missió d’aquesta xarxa d’intercanviadors és que l’usuari tingui accés a fonts d’energia renovables en el menor temps possible per garantir un moviment de llarg recorregut. “Cepsa vol adaptar-se a les noves formes de mobilitat i convertir-se en líder de la mobilitat elèctrica 100% renovable. Volem oferir serveis de micromobilitat en estacions de serveis”, afirma Isabel Gorgoso, directora de New Mobility de Cepsa.

Com funciona l’intercanviador de bateries

Els vehicles Silence funcionen amb un sistema de bateries extraïbles. Tant és així que l’usuari pot deixar la unitat descarregada en una estació d’intercanvi i portar-se una nova 100% carregada. Així pot continuar el seu trajecte mitjançant una operació d’intercanvi molt ràpida. En total, arriba a un minut, el que suposa la més ràpida del mercat.

Les bateries de Silence també s’utilitzen en els escúters elèctrics Seat . També a les unitats del servei de mobilitat urbana d’Acciona. Les mateixes bateries formen part de l’equipament del nou cotxe de dues places de Silence, el S04. Per fer servir les estacions de recàrrega, Silence ofereix una opció de compra de moto sense bateria. Això redueix el preu en un 40% i pots contractar una subscripció mensual.