BASF Rubí fa més de deu anys que no enregistra cap baixa per accident
BASF Rubí fa més de deu anys que no enregistra cap baixa per accident | BASF

 

El centre de producció de BASF a Rubí ha estat guardonat amb el Premi Seguretat Feique 2019. Es tracta d’un premi que atorga la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola. Aquest guardó reconeix les empreses adherides a aquesta federació que no han registrat cap accident al llarg de l’any anterior. Els premis s’han atorgat a un total de 23 empreses químiques amb més de 50 treballadors que durant l’han tingut un índex de freqüència general zero. És a dir, a aquelles empreses del sector que no van enregistrar cap accident l’any 2019.

El reconeixement coincideix amb el 50è aniversari del centre de producció de BASF a Rubí. En aquestes instal·lacions, on es fabriquen poliuretans aplicats a la indústria de l’automoció, ja han passat deu anys sense cap baixa per accident. Aquest reconeixement, doncs, premia el compromís de BASF amb l’automoció catalana, sempre prioritzant la seguretat dels seus treballadors i treballadores.

“La seguretat a BASF Rubí és crítica i prioritària”

Carles Navarro, director general de BASF Espanya, ha destacat la tasca realitzada a la planta de Rubí. “Agraeixo el compromís de tots els col·laboradors de BASF al centre de Rubí”. Navarro també ha destacat que “la seguretat per BASF és crítica i prioritària“. En aquest sentit, explica que “entenem la seguretat com l’establiment d’unes condicions òptimes i segures per tot el personal als nostres centres. Ja siguin col·laboradors de BASF, empleats temporals o contractistes”.

Per tal de garantir la seguretat, BASF revisa i actualitza periòdicament les seves polítiques. A més, els seus treballadors i col·laboradors reben formacions per tal de ser instruïts en aquest sentit. Addicionalment, l’empresa química alemanya també realitza auditories internes per tal d’optimitzar processos i millorar els resultats en matèria de seguretat. Totes aquestes mesures van enfocades a complir amb els objectius establerts per BASF. Aquests objectius estableixen el límit d’accidents laborals en 0,11 per 200.000 hores treballades. L’any 2019, aquest indicador va estar situat a les fàbriques de BASF a Espanya en 0,62 accidents per 200.000 hores treballades.

Les empreses químiques del Grup Feique es consoliden com les més segures

Les empreses químiques adscrites al Grup Feique van ser les més segures del sector l’any 2019. Per acreditar-ho, Feique ha comparat el nombre d’accidents a les seves empreses amb les dades facilitades pel Ministeri de Treball i Economia Social. Així doncs, l’any 2019 les companyies de Feique van enregistrar un nombre d’accidents per 1.000 persones 5,6 vegades menor que el conjunt de la indústria química. A més, aquest indicador d’accidents va ser 2,3 vegades menor que al sector Serveis. En total, a les empreses de Feique té lloc un accident cada 173.000 hores treballades.

Aquesta situació s’explica amb els exigents estàndards de seguretat sota els quals treballa la indústria química. A més, les empreses de Feique segueixen el programa internacional Responsible Care. Aquesta iniciativa s’enfoca en una millora contínua de la seguretat, sumat a la protecció del medi ambient i la Responsabilitat Social Empresarial.