Consorci de Formació Professional d'Automoció

Expoelèctric Arc de Triomf
Aquest cap de setmana comença la XI edició de la fira Expoelectric, referent absolut del sud d’Europa en electromobilitat i mobilitat sostenible. Fins a 50 expositors de marques referents del sector de l’automoció i de les energies renovables tornaran a posar el focus en la necessitat d’una ràpida transició de les energies fòssils a les renovables.

La inauguració serà aquest 15 d’octubre a les 10 del matí amb la presència del director de la fira, Ramon Caus. L’acompanyaran el degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés i la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera. També estarà present el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda i el president degà de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar. Per acabar, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet conclourà l’acte.

Expoelectric, treballar des de l’exemple

Expoelectric és la primera fira al sud d’Europa que practica l’autoconsum. En aquest sentit, funciona sense emissions ni soroll gràcies al seu propi anell energètic. Això vol dir que utilitza una xarxa pròpia d’elements amb la que es genera, gestiona i consumeix el 100 % de l’energia empleada en la fira. Això és possible gràcies a l’energia fotovoltaica. Aquesta instal·lació vol demostrar als visitants com poden passar de ser consumidors a productors i gestors de la seva pròpia energia.

D’aquesta forma, la fira tornarà a organitzar taules rodones, conferències, presentacions i la popular e-Col·loquis. Aquest espai de debat ja és una tradició. Aquí, els visitants podran resoldre els seus dubtes al voltant de la mobilitat elèctrica i les energies renovables, com quines són les ajudes per part de les administracions i les innovacions més rellevants del sector.

Moltes novetats per tots els públics

La novetat d’aquest any serà la introducció de més activitats infantils. En “La teva llar és energia”, els més petits de la casa podran comprovar com a partir de bateries i plaques solars poden gestionar el funcionament dels diferents elements de la seva llar i el cotxe. També hi haurà circuits de motos i karts elèctrics i diferents activitats didàctiques per familiaritzar als nens amb la mobilitat sostenible.

El públic adult també podrà gaudir de circuits tancats per a proves de motos i bicicletes elèctriques. I la fira recupera el tradicional “test & drive, un circuit obert pel tràfic de cotxes elèctrics. Aquesta activitat està organitzada per ChargeGuru, empresa instal·ladora de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.