Consorci de Formació Professional d'Automoció

Automotive Talent Show

El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) ha tancat la segona edició de l’Automotive Talent Show amb un extraordinari èxit i rècord de públic i empreses assistents. En total, més de 500 estudiants d’enginyeria es van acostar al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La cita estava reservada pel 18 de novembre. Unes 1.000 persones van aparèixer pel saló, doblant la xifra obtinguda l’any anterior. “Gràcies a tots per fer possible una jornada com aquesta. Esdeveniments així ens ajuden a retenir el talent jove i ens asseguren un gran futur”, va assegurar Sergio Alcaraz, president del CIAC.

Taules rodones, exhibicions i guardons

Des de les onze del matí, el Circuit de Barcelona-Catalunya va estar obert a tota classe d’activitats. Hi havia, per exemple, carpes on s’exhibien els cotxes de diferents equips de motorsport, com BCN eMotorsport o UPC Vilanova E3 Team.

A la sala Automotive es podia visitar l’estand de quinze empreses catalanes d’automoció i enginyeria com BertandFicosa, DOGA, Btech o Zanini, entre d’altres. Els estudiants podien parlar amb els seus responsables directament i entendre millor què fan i com poden ells formar-ne part.

Encara que l’espai més transitat va ser l’Adecco-Automotive, amb tres tallers presencials. El primer va ser “Fes el teu videocurrículum i triomfa”. El segon, “Crea la teva millor versió en LinkedIn”. I el tercer, “Supera una entrevista de treball”. “Aprofiteu el dia per parlar amb la gent i feu contactes de futur. Vivim temps complicats, però el talent continua sent una peça bàsica i clau per les empreses, sobretot en el nou paradigma sostenible i de transformació digital”, va dir Álvarez.

Automotive Talent Show: unes taules de debat molt apassionades

En la sala CIAC es van realitzar les taules de debat. La voluntat de totes elles era donar eines i direcció al talent jove per intentar treballar en l’automoció, sector que representa el 10% del PIB català. Altres iniciatives van ser el debat “Com puc introduir-me en el sector de l’automoció?” Entre els ponents estaven  Matías Ripoll, director de Recursos Humans de Doga, Maria José Carracedo, directora  territorial d’Adecco; Robert Flores, lead engineer de Bertrand o Daniel Abadmechanical  engineering  de Ficosa.

Una de les conclusions que van arribar les taules és que l’anglès no ha de ser una segona llengua, sinó la primera. I que el fet diferencial en el món de l’automoció és si domines un tercer idioma, com l’alemany, el japonès o el xinès.

Un cop acabades les xarrades, va haver-hi un moment per la reunió general a l’Elevator Pitch. En aquest racó de l’Automotive Talent Show, els estudiants tenien un temps per parlar en públic dels reptes que havien fixat les empreses assistents. Després, els assistents podien votar als seus favorits i un jurat presidit per Sergio Alcaraz donava els diferents guardons.

Els premis CIAC Talent Award

Després de dinar, l’activitat s’ha reprès amb taules rodones centrades en el món de la competició a motor. Nerea Martí, pilot de Fórmula 3 i Sergi Sangrà, responsable de neumàtics i segon mecànic en LCR Honda Moto GP han parlat de com es viu per dins els grans premis de motor.

Per acabar, el saló va atorgar els seus tradicionals CIAC Talent-Award. Entre els guardonats estaven BCN eMotorsport, Elisava, Jordi Vila o ChoroukMaaz, “Iniciatives com aquesta reforcen la competitivitat de la indústria de l’automòbil, un sector estratègic a Catalunya”, va assegurar Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ.