Després de la llarga espera, l’Automobile Barcelona 2021, el Saló Internacional de l’Automòbil, ja és aquí. Aquest esdeveniment, un dels més importants del sector de l’automoció a l’àmbit mundial, s’està celebrant enguany de manera presencial. L’Automobile Barcelona 2021 va obrir les portes als mitjans de comunicació el passat 30 de setembre. Dos dies més tard, el 2 d’octubre, va inaugurar-se oficialment pel gran públic. Des del dissabte, doncs, i fins al diumenge 10 d’octubre, tothom qui ho desitgi podrà visitar l’exposició que està tenint lloc a Fira de Montjuïc. En aquest espai, els visitants podran veure de primera mà les grans novetats dels principals fabricants d’automoció. A més, es mostraran les solucions als grans reptes que planteja la nova mobilitat i el vehicle elèctric. Si encara no tens una entrada, pots comprar-la en aquest enllaç.

La present edició del Saló Internacional de l’Automòbil s’ha pogut celebrar després de no poques dificultats. En un principi, l’Automobile Barcelona 2021 estava previst per l’estiu. Tanmateix, Fira de Barcelona va decidir ajornar-lo «amb l’objectiu d’afavorir la participació del màxim nombre de firmes automobilístiques».

Què ofereix l’Automobile Barcelona 2021?

L’Automobile Barcelona és un dels principals aparadors automobilístics internacionals. En total, divuit marques de gran renom mostraran a la fira els seus nous vehicles. Entre d’altres, hi seran presents Seat, Cupra, Nissan, BMW o Mercedes. A més, tothom qui estigui interessat a adquirir un nou automòbil podrà provar-lo in situ abans de fer la compra. Addicionalment, el lloc web de l’Automobile Barcelona ofereix un decàleg de consells per adquirir-hi un nou vehicle.

D’altra banda, el Saló Internacional de l’Automòbil serà un gran aparador pel vehicle elèctric i la nova mobilitat urbana. Així, en aquest escenari es mostraran les noves tendències en automòbils electrificats, punts de recàrrega i bateries elèctriques. Addicionalment, l’Automobile Barcelona 2021 estarà especialment centrat en el vehicle connectat. La passarel·la Connected Street explicarà els diferents nivells d’automatització dels vehicles, i com aquesta tecnologia pot influir a la conducció i la mobilitat urbana.

Ja es coneixen els guanyadors de la 13a edició dels Premis Automobile Barcelona

Paral·lelament, el Saló de l’Automòbil ha fet entrega de la 13a edició dels Premis Automobile Barcelona. Enguany, aquest guardó ha reconegut vehicles, empreses i iniciatives d’automoció en sis categories diferents per la seva contribució a la recuperació de la indústria automobilística mitjanant l’electrificació, la digitalització i la innovació en el disseny. Enrique Lacalle, president de l’Automobile Barcelona, ha destacat que «aquests premis sintetitzen l’esperit d’aquest esdeveniment». És a dir, «donar suport al sector i fomentar la innovació i la sostenibilitat per fer front un futur que necessitarà la valentia i l’ambició d’iniciatives que les premiades», ha explicat.

Aquests són els sis premis en les sis categories diferents de la 13a edició dels Premis Automobile Barcelona:

  • Premi Be the One. Guanyador: Dacia Sandero, com a model més comercialitzat al mercat espanyol durant el 2020. En total, se n’han matriculat 24.035 unitats, superant el Seat Leon (23.582) i el Nissan Qashqai (19.818).
  • Premi Be Charge. Guanyador: Wallbox, pel desenvolupament de sistemes de càrrega intel·ligents que combinen un disseny atractiu amb una gestió de la recàrrega eficient i de fàcil ús.
  • Premi Be Connected. Guanyador: Smou, aplicació de mobilitat a Barcelona, per la seva capacitat d’unir en un sol aplicatiu els diferents serveis de mobilitat que ofereix la ciutat.
  • Premi Be Learn. Guanyador: Instituto Europeo di Design, pel desenvolupament del Master disseny projecte NeXst – The Greatest Trip. Aquest programa està centrat en la creació de propostes de mobilitat per promoure el turisme sostenible.
  • Premi Be Safe. Guanyador: RACC, per la seva escola de conducció i la seva integració del teixit social i cultural, buscant sempre la interacció amb els conductors i el seu entorn.
  • Premi Be Urban. Guanyador: SILENCE, empresa fabricant de motos i vehicles elèctrics, per ser la solució tecnològica i industrial que millor s’adapta a la nova mobilitat.