Consorci de Formació Professional d'Automoció

AUSA Dumper
AUSA, empresa amb seu a Manresa, acaba d’anunciar el projecte de disseny, desenvolupament i producció de nous vehicles industrials elèctrics. Aquest projecte, amb una inversió de 3,1 milions d’euros possibilitarà la contractació de 45 nous treballadors. En total, ACCIÓ ha donat un ajut de 200.000 euros a través de la línia d’incentius d’Alt Impacte.

En concret, l‘empresa manresana ha creat dos vehicles. El primer és un dúmper (autobolquet per al transport de materials). El segon és un manipulador telescòpic que funciona amb bateries de liti, amb una autonomia mínima d’una jornada de treball. “La nostra proposta respon al clam social respecte a la sostenibilitat. En aquest sentit, ens permet demostrar que les empreses industrials, gràcies a la innovació, poden continuar generant llocs de treball de qualitat”, assegura Ramon Carbonell, CEO d’AUSA.

AUSA, una àrea d’R+D exemple d’inversió i èxit

Els dos vehicles tenen la mateixa capacitat que els de combustió dièsel. Per aconseguir-ho, l’empresa ha apostat per l’R+D amb 40 enginyers de la companyia. A més, han comptat amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya. “Aquesta nova gamma de vehicles és un primer pas perquè la mobilitat elèctrica passi a consolidar-se com a tecnologia prioritària per als nostres productes en el futur immediat”, recorda Carbonell.

Els nous dúmper i manipuladors telescòpics tenen 1,5” kg de capacitat de càrrega i equipen unes bateries de fins a 12,4 KWH i 16,6 KWH respectivament. En aquest sentit, són vehicles silenciosos, no generen cap mena d’emissió i es carreguen directament a la xarxa elèctrica. “A AUSA desenvolupem les nostres pròpies transmissions per als vehicles més compactes. Tenir aquest coneixement dins la companyia ens ha permès l’electrificació i ens assegura la qualitat i els costos per, des del Bages, competir al mercat mundial”; conclou el CEO d’AUSA.

Una empresa a 90 països de tot el món

L’empresa es va fundar l’any 1956 i es dedica al disseny i producció de vehicles industrials compactes. Amb una plantilla de 300 treballadors, compta amb 40 enginyers especialitzats en l’àrea d’R+D. Anualment, produeixen uns 12.000 vehicles, dels que el 70% van a mercats estrangers. Exporten a 90 països d’arreu del món i tenen filials o oficines a França, Estats Units, Regne Unit, alemanya i la Xina. “L’aposta d’AUSA per la digitalització i sostenibilitat és imprescindible per reindustrialitzar el país. Aquest projecte concreta llocs de treball futurs i consolida una tecnologia pròpia que és la que explica el seu èxit”, assegura Roger Torrent, conseller d’Empres i Treball.