Aquesta iniciativa contribuirà a mitigar els efectes del tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya
Aquesta iniciativa contribuirà a mitigar els efectes del tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya | NISSAN

L’Eurocambra i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinaran 3,3 milions d’euros per contribuir a la recol·locació professional de 450 treballadors afectats pel tancament de les fàbriques de Nissan a Barcelona. Aquesta inversió permetrà portar a terme una tasca d’assessorament i formació per facilitar la seva tornada a l’activitat professional. A més, podran disposar de fins a 5.000 euros per iniciar el seu propi projecte d’emprenedoria.

Aquesta iniciativa arriba després que el govern espanyol traslladés una petició de finançament a la Comissió Europea. Posteriorment, a finals de gener, l’òrgan europeu va aprovar el projecte, i va traslladar la petició al Parlament Europeu. Finalment, l’òrgan europeu ha validat aquests ajuts, que contribuiran a mitigar les conseqüències del tancament d’unes instal·lacions llur reindustrialització encara no està resolta.

La recol·locació dels treballadors de Nissan serà cofinançada pel SOC i l’Eurocambra

En total, aquesta iniciativa suposarà una inversió de 3,3 milions d’euros. D’aquesta quantitat, el 85% (2,8 milions) provindrà de l’abans esmentat Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització. La resta de la inversió correspondrà al Servei d’Ocupació de Catalunya. En aquest sentit, el SOC s’encarregarà de contactar les persones que puguin beneficiar-se dels ajuts, així com fer-los efectius.

L’Eurocambra va aprovar el projecte amb una votació de 665 vots a favor, 28 en contra i 3 abstencions. Es tracta d’un finançament que arriba en un moment determinant pel futur dels treballadors i treballadores de Nissan. Actualment, una Comissió formada per l’administració pública, els representants dels treballadors i membres de la companyia japonesa encara treballen per resoldre la reindustrialització de les fàbriques de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac.