Consorci de Formació Professional d'Automoció

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat la voluntat de muntar la primera fàbrica de bateries a Espanya. En aquest projecte, el govern espanyol col·laborarà amb Seat, el Grup Volkswagen i Iberdrola. Segons la ministra, aquesta fàbrica estaria situada “a prop” de la planta de Seat a Martorell. Tanmateix, encara no hi ha més detalls sobre quina seria la ubicació d’aquestes instal·lacions.

Durant la seva intervenció en el 28è Congrés Federal UGT-FICA celebrat ahir, Reyes Maroto va afirmar que aquest projecte té com a objectiu “la transició cap al vehicle elèctric i connectat”. A més, la titular d’Indústria va assegurar que la iniciativa facilitarà “les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de manera autònoma i competitiva un vehicle elèctric i connectat”. Així, l’Executiu espera que Espanya segueixi sent “líder mundial en la indústria de l’automòbil, apostant per la mobilitat sostenible”.

El CIAC valora positivament el projecte per muntar la fàbrica de bateries

El president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Josep Maria Vall ha valorat com a “bona notícia” aquest projecte. Malgrat això, Vall ha afirmat a Els Matins de TV3 que encara falten “molts més detalls” sobre aquest projecte. De fet, el president del CIAC ha assegurat que “a prop de Seat” podria ser una distància de “200 kilòmetres”. En aquest sentit, Josep Maria Vall ha recordat que moltes comunitats autònomes estan interessades en aquest projecte, i sense més informació sobre aquest projecte, la fàbrica podria construir-se fora de Catalunya.

En qualsevol cas, el responsable del Clúster ha valorat positivament aquesta notícia, independentment de la ubicació de la fàbrica de bateries. “A prop de Seat pot ser a 200 kilòmetres, i també és bastant a prop, els costos logístics no són tan importants”, ha assegurat.

En relació amb la possibilitat d’ubicar la planta als terres de Nissan a la Zona Franca, opina que “no és la millor opció”. Segons Vall, els 2.500 treballadors de Nissan estan preparats per fabricar cotxes, i no bateries. Per tant, el president del CIAC preferiria que en aquesta ubicació s’hi instal·lés un fabricant d’automòbils elèctrics, i no pas un de bateries elèctriques, com ja va afirmar el passat octubre.