Consorci de Formació Professional d'Automoció

L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC) ha aprovat una reestructuració interna per tal d’assolir els reptes del seu Pla AUTO 2020-40. Es tracta del full de ruta que l’associació d’automoció ha dissenyat per afrontar les transformacions del sector i avançar cap a la nova mobilitat. ANFAC, doncs, portarà a terme una transformació interna dels seus fòrums, comitès i grups de treball. A més, posarà en marxa noves iniciatives orientades als vehicles elèctrics, la descarbonització i el canvi climàtic.

Segons ANFAC, “els objectius de descarbonització i digitalització de la mobilitat s’han d’assolir mantenint i impulsant la indústria i l’ocupació de qualitat que l’automoció genera a Espanya”. El Pla AUTO 2020-40 preveu que “la nova mobilitat pot multiplicar el seu valor de mercat fins als 31.000 milions d’euros”. Tanmateix, ANFAC espera que, en aquests vint anys, “la fabricació de vehicles seguirà tenint el pes més gran de la facturació”. Per això que l’associació de fabricants aposta per assolir els reptes ambientals i ecològics alhora que es creen estructures per enfortir la indústria i l’ocupació.

ANFAC estendrà els seus compromisos per impulsar l’automoció a l’Estat

ANFAC mantindrà el Fòrum de Competitivitat i el Fòrum de Mobilitat com a eixos per “mantenir i impulsar l’automoció a Espanya”. El Fòrum de Competitivitat vetlla per la competitivitat a la indústria de l’automoció. Per comptar amb la màxima representativitat, integra els comitès Laboral, d’Innovació i Competitivitat i de Logística. D’altra banda, el Fòrum de Mobilitat està format pels grups de treball de Fiscalitat, Estadístiques o Postvenda, entre d’altres. La seva tasca és la de fer un seguiment dels diferents mercats i els assumptes que els corresponen.

A més, ANFAC inclourà a la seva estructura el Fòrum Business Development. Aquest gestionarà els reptes de l’automoció, com ara la descarbonització, els vehicles alternatius i la conducció autònoma. L’associació espanyola de fabricants també crearà un comitè de Sostenibilitat, encarregat d’impulsar les estratègies ecològiques i d’RSC dels socis d’ANFAC.

Per tal de reforçar les relacions amb els seus associats, ANFAC també reforçarà les seves accions de formació professional. Amb aquesta mesura, s’espera “generar els nous perfils directius que els nostres socis necessiten per portar a terme la transformació de la indústria de la mobilitat”. En aquest sentit, el clúster espanyol d’automoció assegura que “l’ocupació al nostre sector és estable i d’alta qualificació”. Tanmateix, des d’ANFAC admeten que, per avançar cap a la indústria 4.0, “cal un esforç formatiu per desenvolupar nous perfils professionals”.