Consorci de Formació Professional d'Automoció

Sant Boi, el poble amb la benzina més barata

El preu de la benzina ha sigut un dels maldecaps més grans pels transportistes i el públic general des de fa un any i mig. La pujada de preus constants dels carburants, tant gasolina com dièsel, ha fet que molts conductors hagin hagut de perdre l’enginy buscant alternatives. Ara que sembla que els preus s’han estancat, podem assenyalar les benzineres que ajusten més el preu del cru.

L’1 d’abril, el Govern espanyol va impulsar una bonificació sobre el preu de venda de la benzina. L’actuació de l’administració pública possibilitava una rebaixa de 20 cèntims per cada litre assortit. Això va alleugerir la càrrega de la pujada de la benzina. Per exemple, si demanaves 30 euros de gasolina, això volia dir una rebaixa mínima d’uns quatre euros.

La guerra d’Ucraïna i altres problemes

En principi, aquesta bonificació havia de caducar el 30 de juny, però es va ajornar indefinidament depenent del desenvolupament de la guerra d’Ucraïna i el seu impacte al preu dels crus. Per saber si t’havien fet el descompte, només calia mirar la factura on hauria d’aparèixer l’import amb bonificacions i sense.

Cada dia, el ministeri per la Transició Ecològica (MITECO) assenyala les estacions de servei on és més barat posar benzina per província. És important mirar aquests preus perquè entre la més barata i les més cares poden haver-hi diferències pràcticament de deu cèntims per litre.

Un preu acreditat d’1,457 euros per litre

En primer lloc, ens trobem amb la benzinera d’Alcampo Sant Boi, al carrer Alberedes, 6-12. El 20 de setembre el preu està fixat a 1,457 euros, el més baix d’ençà que el cru va començar a pujar fa any i mig. Per exemple, a la mateixa estació de servei, el 29 d’agost el preu estava fixat a 1,612, quasi 20 cèntims més cars per litre.

Quant al dièsel, el preu a Sant Boi, també el més barat, estava a 1,654 euros per litre. Tradicionalment, el preu del gasoil era més econòmicque la benzina, una de les raons per comprar vehicles de gasoil. Però en moments d’inestabilitat dels mercats, la diferència es matisa. “La cotització internacional del gasoil ha pujat més per moltes causes, com el descens de l’oferta i la pujada de la demanda, més gran quan s’apropa l’hivern. En realitat, el preu del gasoil sempre és més alt, però la diferència d’impostos ho anivella. Ara els preus internacionals han pujat tant que ni el benefici fiscal es nota”, asseguren des de l’Associació Espanyola d’Operadors de Productes Petrolífers (AEOP).

Les cinc benzineres més barates

  • Sant Boi de Llobregat (Alcampo Sant Boi) – C/ Alberedes 6-12 – 1,457 euros per litre.
  • L`Hospitalet de Llobregat (Bonarea) -Cr del Mig, 146 – 1,462 euros per litre.
  • Badalona (Bonarea) -C/ Estiu, 18-20 – 1,463 euros per litre.
  • Gavà (Bonarea) – Av. Bertran I Güell, 17-19 – 1,463 per litre.
  • Torrelles de Llobregat (Bonarea) – Ctra. Bv-2005 km 4,7 – 1,463 per litre.